Schakel een letsel advocaat in. Je bent het waard!

Geplaatst door

Als je letsel oploopt door een verkeersongeluk, een hondenbeet, een bedrijfsongeval of door een andere toedracht, dan wil je je maar op één ding concentreren. Je herstel. Daar wil je al je tijd en je energie aan besteden. En dus laten mensen het afhandelen van de financiële gevolgen door het letsel vaak zitten. Ze willen het zichzelf niet nog moeilijker maken. Terwijl het verhalen van de schade gewoon iets is waar je recht op hebt. Jij hebt recht op een vergoeding voor de gemaakte kosten en de misgelopen inkomsten. Een letsel advocaat kan je helpen. En dat kost je niets. Ook de kosten voor de letsel advocaat worden op de tegenpartij verhaald.

Een letsel advocaat kan je helpen

Om te beginnen weet een letsel advocaat precies waar hij moet beginnen om de schadevergoeding te kunnen eisen. Het is helemaal niet gezegd dat er altijd een rechtszaak moet komen voor een schadevergoeding. In de meeste gevallen is een goed onderbouwde zaak naar de verzekering van de tegenpartij voldoende. Een letsel advocaat zal je niet rijk maken. Het gaat er namelijk niet om dat jij kunt verdienen aan je letsel. Het is de bedoeling dat jij schadeloos gesteld wordt. Dankzij de letsel advocaat kun jij je focussen op je herstel.

Welke kosten kunnen verhaald worden?

Je kunt dan denken aan het eigen risico van je ziektekostenverzekering, (een deel van) je jaarlijkse ziektekostenverzekering, de reiskosten van en naar het ziekenhuis, de kosten van het huren of aanschaffen van materialen als krukken, een hoog-laag-bed of zelfs het geschikt maken van je huis voor een rolstoel. Maar ook de extra kosten die je moet maken voor therapie die niet volledig is inbegrepen bij je ziektekostenverzekering. En, ook niet onbelangrijk, de inkomsten die je misloopt doordat je (tijdelijk) niet kunt werken. Je ziet dat al deze zaken flink in de papieren kunnen lopen. Het is daarom verstandig om snel een letsel advocaat in de arm te nemen. Alles wordt dan naar behoren gedocumenteerd.

Ook in het geval van overlijden kan deze advocaat worden ingeschakeld

Komt een dierbare door een verkeersongeval of bedrijfsongeluk om het leven? Dan komt er heel wat op je af. Je moet onverwacht afscheid nemen van deze persoon, maar er komen ook veel kosten bij kijken. Het is daarom ook logisch om een letsel advocaat in te schakelen bij overlijden. Zo kunnen de kosten voor de uitvaart worden verhaald, maar kan er ook een vergoeding worden geëist voor inkomsten die er nooit meer zullen komen.

Geef een reactie