Verander je levensstijl met deze 3 tips!

Geplaatst door

Merk dat het momenteel lastig is om jezelf ergens toe te zetten of heb je momenteel even helemaal nergens meer zin in? Dit overkomt iedereen wel eens. Het is belangrijk dat je kijkt wat er voor zorgt dat je hierin zit. Wanneer je dit een tijdje hebt is het helemaal niet erg, maar het moet niet de overhand krijgen. Daarom is het belangrijk te kijken naar wat je kan veranderen aan je levensstijl om uiteindelijk weer met energie aan de slag te kunnen en verschillende dingen op te kunnen pakken. In deze blog geven we je drie voorbeelden van gewoontes die je kan veranderen om meer energie te krijgen.

Maak een planning voor jezelf

Een planning maken zorgt ervoor dat je weet wat je te doen hebt. Schrijf de dag van te voren uit wat je wilt gaan doen en welke taken je wilt afronden. Het is belangrijk dat je bewust bent van wat je doet zodat je niet andere nutteloze dingen gaat doen. Wanneer je geen plan hebt ga je bijvoorbeeld sneller even op social media scrollen. Het is niet erg om dit af en toe te doen maar uiteindelijk wil je jezelf hierin niet verliezen. Een verslaving social media is iets waar je op zit te wachten, daarom kan je het beter voorkomen. Ditzelfde kan je met gamen hebben. Wanneer je een gameverslaving hebt is het slim om hulp te zoeken zodat je uiteindelijk weer nieuwe en andere dingen kan oppakken.

Verander huidige gewoontes

Door huidige gewoontes te veranderen kan je al gemakkelijk stappen maken. Het is goed om na te gaan welke gewoontes je momenteel hebt die je liever veranderd. Denk bijvoorbeeld aan uitslapen, ongezond eten en laat naar bed. Je kan ervoor kiezen om een omslag te maken door vroeg te gaan slapen en vroeger op te staan. Hierdoor zal je merken dat je energieker bent en meer kan gaan doen. Daarnaast is gezond eten belangrijk om meer energie te krijgen. Vervolgens moet je gevarieerd gezond eten. Hierdoor krijg je allerlei verschillende vitamines en mineralen binnen.

Sporten en drinken

Wanneer je voldoende water drinkt op een dag (+/- 2 liter), dan zorg je ervoor dat je lichaam goed hydrateert. In combinatie met voldoende beweging zorg je ervoor dat je jezelf fitter gaat voelen. Door te sporten activeer je jouw lichaam en vervolgens kan je lekker aan de slag met projecten waar je energie van krijgt. Het is belangrijk dat je bovenstaande gewoontes op lange termijn uitvoert om uiteindelijk succes te behalen.

Geef een reactie