Dit zijn de voordelen van groene energie voor je bedrijf

Geplaatst door

Is het tijd om over te stappen naar een nieuw zakelijk energiecontract? In dat geval heb je de keuze om te blijven bij een traditioneel grijs energiecontract of om de overstap te maken naar groene grootzakelijke energie of kleinzakelijke energie. Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor om over te stappen op groene stroom. Met oog op de toekomst is dat een hele slimme keuze. Waarom dat het geval is en wat de andere voordelen van groene energie voor je onderneming zijn, lees je in dit artikel.

Een betere wereld met behulp van groene energie

Het grootste voordeel van groene stroom is dat deze vorm van energie beter is voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Bij het productieproces van grijze energie komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij. CO2 is een schadelijk gas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor verandert het klimaat. Bij de productie van groene stroom is die CO2-uitstoot al een stuk geringer, waardoor deze manier van stroom afnemen automatisch beter is voor het milieu. Daarbij moet ook gekeken worden naar de energiebronnen van beide soorten energie. Groene energie wordt bijvoorbeeld gehaald uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de zee. Dat zijn bronnen die onuitputtelijk zijn en dus nooit op kunnen gaan. Grijze energie wordt daarentegen gehaald uit fossiele bronnen zoals steenkool en aardolie. Deze bronnen zullen op een dag helaas op zijn wanneer we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Daarom is de keuze voor groene energie wat betreft het milieu sowieso een goed idee.

Zakelijk energie vergelijken voor beste groene energiedeal

Veel ondernemers hebben de overstap op groene stroom nog niet gemaakt, omdat zij denken dat groene energie veel duurder is dan grijze zakelijke stroom. Gelukkig is dat vandaag de dag niet helemaal meer waar. Je kunt namelijk net als bij grijze energie beginnen met zakelijk energie vergelijken om zo de beste groene energiedeal te scoren. Het is het meest handig om daarvoor een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een online tool die je bijvoorbeeld op energie-zakelijk.nl vindt. Zo'n energievergelijker gaat voor jou op zoek naar het meest voordelige groene zakelijke energiecontract van dat moment. Het enige wat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse energieverbruik, zodat er op basis daarvan naar een match gezocht kan worden. De tool gaat vervolgens op zoek waarna jij de keuze hebt uit meerdere energiedeals. Eenvoudiger en sneller kan dat bijna niet; goedkoper overigens ook niet. Hierbij krijg je namelijk altijd het meest complete overzicht te zien omdat zo'n vergelijker onpartijdig is.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Wat tot slot een groot voordeel is van groene energie voor je bedrijf is het feit dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. Daar heb je zonnepanelen en een omvormer voor nodig. Bij grijze energie kan dit absoluut niet. Wanneer je je eigen zakelijke energie opwekt, ben je niet meer afhankelijk van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energieprijzen zoals nu het geval is ineens omhoog? Dan merk je daar niet zoveel van met je eigen opgewekte stroom. Het enige 'nadeel' aan zonnepanelen is het feit dat ze niet goedkoop zijn. Je moet eerst een behoorlijke investering doen voordat je er de vruchten van kunt plukken. Voor de meeste ondernemers is zo'n investering het echter waard, omdat je na acht tot tien jaar je uitgaven al hebt terugverdiend. Dat is zo omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie die opgewekt is uit de zon. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee dus je profiteert vervolgens nog van gratis zonne-energie die ook nog eens beter is voor de wereld.

Geef een reactie