Is hij mijn echte vader wel?

Geplaatst door

Misschien heb je het idee dat er iets in je leven niet helemaal klopt of heb je onlangs het gevoel dat de vader die je opgevoed heeft wellicht niet je echte vader is. Dat kan een heel vervelend gevoel zijn. Om je gevoel proberen weg te nemen worden er in dit artikel zaken behandeld waardoor je meer kans hebt om te weten of het echt je biologische vader is of juist niet.

Fysieke looks en persoonlijkheid                   

Je fysieke kenmerken, en tot op zekere hoogte je persoonlijkheidskenmerken, zijn een direct gevolg van het DNA dat je van je ouders hebt geërfd. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat dit vaan een van de eerste aanwijzingen is die mensen herkennen in gevallen van verkeerde identificatie van de vader. Maar let niet te veel erop, want het is mogelijk om een paar recessieve genen te erven wat ervoor zorgt dat je geen kenmerken van beide biologische ouders vertoont qua uiterlijk. Een klassiek voorbeeld is een kind dat geboren wordt met blauwe ogen, terwijl de ouders bruine ogen hebben. Als je echter merkt dat je geen enkele gelijkenis vertoont met de man die je vader is, dan kan het een rode vlag zijn.

Een gemis aan liefde en aandacht

Hoe rot het ook kan klinken als je het gevoel hebt dat je niet genoeg liefde of aandacht krijgt kan dat ook een rode vlag zijn. Het kan zelfs zo zijn dat de vader die je opvoedt niet eens doorhebt dat je zijn eigen kind niet ben. Mannen hebben vaak onbewust door dat het niet hun eigen kind is. Het kan ook zo zijn dat hij het wel weet en daardoor, ondanks dat hij zijn best doet, niet genoeg liefde en aandacht geeft op een manier zoals een vader dat wel hoort te doen.

DNA test

Het is natuurlijk heel vervelend als je nog steeds met het gevoel zit dat je denkt dat het niet je vader is. Je kan het natuurlijk altijd met je vader bespreken of mensen om je heen. Wat je ook kan doen om het zeker te weten en voor altijd van het gevoel af te zijn is een DNA test doen. Je kan bijvoorbeeld een vaderschapstest kopen online. Daarmee kan je het voorgoed uitsluiten. Dit is de manier om achter de waarheid te komen. Maar je moet wel rekening ermee houden dat het een grote psychische impact heeft. Kan je het antwoord wel aan? Je vader kan het ook naar vinden om te horen bijvoorbeeld dat je niet denkt dat hij je echte vader is, terwijl hij dat wellicht wel is. Maar het is belangrijk om voor jezelf te kiezen. Dus als je te erg met het gevoel in je hoofd zit is dit misschien wel de oplossing. Koop een DNA test en je krijgt snel je antwoord.

Geef een reactie