Geen tuin? Ook je balkon kun je gezellig maken

Geplaatst door

Nu de eerste zonnestralen van het jaar weer in ons land zijn neergedaald beginnen bij veel mensen al stiekem wat lentekriebels. Hoewel we pas geleden nog op natuurijs konden schaatsen konden we vlak daarna alweer met een lentejas en een zonnebril op naar buiten. Het is dan ook niet gek dat de natuurgebieden zoals grote parken en het strand druk bezocht werden. Ook is dit het moment dat veel mensen hun tuin gaan opknappen om zo gelijk vanaf het echte lenteweer optimaal van de tuin te kunnen genieten. Wanneer je geen tuin hebt maar wel een balkon, dan lees je hieronder wat tips om jouw balkon helemaal klaar voor de lente te maken.

 

Grote schoonmaak

Niet het leukste klusje om mee te beginnen, maar zeker wel nodig: de schoonmaak. Je hebt waarschijnlijk afgelopen herfst en winter weinig tot geen tijd besteed aan het schoonmaken van je balkon, want wat had je er nu eigenlijk te zoeken de afgelopen maanden. Zorg dat je het balkon eerst volledig leeghaalt en alle spullen even binnen zet. Maak het balkon van boven naar beneden goed schoon en haal een doekje over de spullen die weer terug je balkon op gaan. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt kun je aan de leuke taken beginnen.

 

Sfeer aanbrengen

Nu je balkon weer lekker schoon is kun je beginnen aan de inrichting. Als eerst kun je ervoor kiezen om de vloer te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een houten vlonder in plaats van tegels. Dit geeft je balkon gelijk een veel warmere en gezellige uitstraling. Plekken waar je niet goed bij kunt of waar je niet goed uitkomt met de vlonder kun je opvullen met wat kiezelstenen. Witte steentjes staan erg goed bij een houten vlonder. Vervolgens is het tijd om wat meubels neer te zetten, zoals een comfortabele relax tuinstoel. Heb je een wat groter balkon, dan zou je zelfs voor een hele balkonset kunnen gaan. Opklapbare en opvouwbare meubels zijn ideaal voor op het balkon. Ook een must have voor een balkon is een verticale tuin. Hang een aantal plantenpotjes aan de wand of laat hier een klimop groeien. Zo kun je toch van wat groen genieten zonder dat het ruimte in beslag neemt. Tot slot maakt verlichting het plaatje helemaal compleet. Zet een kleine tafellamp op vloerlamp neer of hang een lichtsnoer op voor een ultiem gezellige sfeer. Met wat theelichten of kaarsen, gekleurde kussentjes en dekentjes maak je die gezellige sfeer ook nog eens romantisch. Wedden dat het balkon hiermee de nieuwe woonkamer wordt deze zomer?

Geef een reactie