Welke gevelbekleding past het beste bij mijn huis?

Geplaatst door

Je hebt ontelbaar veel mogelijkheden in gevelbekleding. Je kunt kiezen uit verschillende materialen en designs, alles om uiteindelijk je huis de look te geven waar je altijd al van droomde. De gevel klinkt misschien niet belangrijk, maar als je er langer over na gaat denken is de gevel van je huis het visitekaartje. Als mensen de oprit op komen is de buitenkant natuurlijk het eerste wat ze zien. Iedereen houdt van een goede eerste indruk dus we gaan vandaag de verschillende soort gevelbekleding met jullie doornemen.

Houten gevelbekleding

Een houten gevelbekleding zorgt voor een natuurlijk uitstraling. Een huis die volledig uit bakstenen bestaat is natuurlijk een beetje saai. Door het op te breken met houten gevelbekleding krijgt je huis een elegante uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om de houten gevel alleen te lakken, maar je kunt het ook gaan verven. Vaak zie je houtgevels geverfd in dezelfde kleur als de kozijnen. Donkerblauw en donkergroen zijn hierbij de meest voorkomende kleuren. Als je de kleur hebt gekozen moet je ook nog het soort hout kiezen. Hoe harder het hout is, hoe langer de gevel meegaat en hoe lager het onderhoud.

Natuurlijke gevelbekleding

Ken je die Franse huisjes met shutters voor de ramen en volledig bekleed met klimop? Dat zijn huizen met natuurlijke gevelbekleding. In Nederland zie je het niet vaak, maar in bijvoorbeeld Frankrijk is dit dus ontzettend populair. Als je je huis dus een Franse look wil geven is dit zeker een goede optie. Onderhoudsvrij is het zeker niet, je zult een paar keer per jaar moeten snoeien en de plant moet goed in de gaten gehouden worden. Je wil natuurlijk niet dat de plant door droogte afsterft of dat het klimaat zo goed is dat dat ramen ook worden bedekt met klimop.

Kunststof gevelbekleding

Tegenwoordig is kunststof in Nederland erg populair. Je kunt het kopen in een houtlook, maar het materiaal is onderhoudsvriendelijker en gaat over het algemeen langer mee. Je hebt verschillende soorten kunststof bekleding, denk aan pvc, polyester en klassiek kunststof. Dit type gevelbekleding is dus vooral geschikt voor mensen die graag zo weinig mogelijk onderhoud plegen aan de buitenkant van hun huis.

Steenstrips

Steenstrips zijn dunne stroken baksteen die aan de gevel gelijmd worden. Het wordt vaak gebruikt om het huis een natuurstenen look te geven. Voor in de tijd van nu straalt dat luxe uit. Je kunt steen strips aanschaffen voor zowel de buitenkant als de binnenkant van je huis. Ze worden ook vaak gebruikt bij de schouw of in de badkamer.

Geef een reactie