Vakantie voor het hele gezin

Geplaatst door

Een vakantie vinden die leuk is voor het hele gezin is kortweg gezegd soms een hel. Iedereen heeft andere eisen. Moeders wil lekker ontspannen en winkelen, de vader wil Ajax-Feyenoord kunnen kijken en de kids willen het liefste de hele dag activiteiten doen. Toch is het mogelijk om zoiets te realiseren, en ook nog eens in eigen land. Hoe? Dat word je in deze blog uitgelegd. De leukste plekken om heen te gaan in Nederland met het hele gezin vind je hier.  

Maastricht

In Maastricht is in ieder geval genoeg te doen. Een is zelfs een breed scala aan Landal parken in en om Maastricht. Één van de must visits in Maastricht zijn de grotten. Maastricht heeft een goed ontwikkeld netwerk van historische grotten en tunnels. Tussen 1500 en 1800 werd dit netwerk van tunnels en ondergrondse gangen ontwikkeld om te helpen in tijden van belegering en om de stadsverdediging te verbeteren. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilden hier veel mensen om bombardementen en conflicten te ontlopen. Sommige tunnels strekten zich uit over meer dan 230 km en waren volledig door de mens aangelegd. Je kunt nu verschillende rondleidingen door de tunnels volgen en meer te weten komen over hun verbazingwekkende geschiedenis. Ook het Vrijthof is zeer aan te raden. Het Vrijthof, dat bekend staat als het grootste en populairste plein van Limburg, heeft een overvloed aan historische monumenten en is een fantastische plek om te bezoeken in het centrum van Maastricht. Naast de prachtige gebouwen zijn er ook veel winkels en restaurants te vinden. Bovendien worden er regelmatig markten en evenementen gehouden op dit plein, zoals Magisch Maastricht en het Maastrichtse Carnaval. Wanneer je Maastricht even gezien hebt kun je ook geweldig shoppen in Roermond. 

Drenthe is ook zeker een aanrader

Drenthe kan natuurlijk ook niet ontbreken. Verscheidene mooie routes met hunebedden, Assen bezoeken of een bezoekje brengen aan het gevangenismuseum. Er zijn genoeg grote steden door heel Drenthe heen waar je lekker kunt winkelen of uit eten kunt gaan en ook voor de kinderen is er genoeg te doen, zoals het Speelgoedmuseum Kinderwereld. Het staat er vol met speelgoed, variërend van oud en breekbaar tot vrij nieuw speelgoed zoals Lego. Verzamelingen omvatten poppen (en poppenhuizen), speelgoedvoertuigen, metalen mechanisch speelgoed, constructiesets, houten speelgoed, digitaal speelgoed. Noem het maar op en het is er. Je kunt ook een spontane, impulsieve vakantie plannen door een Roompot last minute te boeken, dit bespaart je ook nog eens geld. 

Geef een reactie