Sporten met een gehoorapparaat? Geen probleem!  

Geplaatst door

Een gehoorapparaat is in het begin vaak even wennen. De geluiden zijn vaak weer een stuk helderder, al is het soms nog wel even afstemmen qua toonhoogte maar er zit of hangt natuurlijk wel iets aan je oor. Sommige mensen zijn bang dat het toestel van of uit het oor valt wanneer er teveel bewogen wordt. Zoals bij het sporten bijvoorbeeld. Gelukkig is ook sporten met een gehoorapparaat geen enkel probleem al zijn er wel een paar kleine dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Wil je meer weten over sporten met een gehoorapparaat? We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet!

Type hoortoestel

Een hoortoestel wordt altijd aangemeten bij de audicien. Je kan hier kiezen uit verschillende modellen hoortoestellen maar in brede zijn er eigenlijk maar twee soorten types. We kennen het gehoorapparaat dat in het oor wordt geplaatst en het gehoorapparaat dat achter het oor wordt geplaatst. Beide type hoortoestellen kunnen in principe gebruikt worden tijdens het sporten. Toch kan het per sport en per persoon nog wel eens verschillen welke het meest optimaal is. Zo maak je bijna het hardlopen bijvoorbeeld een andere beweging dan bij het golfen en kan de vorm van je oor ook nog invloed hebben. Een audicien kan hier uiteindelijk het beste duidelijkheid over geven.

Vocht en vuil

Waar hoortoestellen niet van houden is teveel aan vocht en viezigheid. Natuurlijk is vocht en viezigheid in het hoortoestel niet altijd te voorkomen en dat is ook niet erg. Daar zijn ze wel bestand tegen. Maar teveel aan vocht en teveel aan viezigheid, dat zorgt er voor dat het toestel niet meer optimaal zal werkt. Het belangrijkste is dan ook dat je vocht zoveel mogelijk minimaliseert. Ga bijvoorbeeld liever niet zwemmen of mountainbiken met het hoortoestel zonder bescherming.

Accessoires

Bestaat er dan bescherming voor je gehoorapparaat? Ja, dat bestaat zeker! Ook bekend als beschermhoesjes voor je hoortoestel. Deze speciale beschermhoesjes zijn zo gemaakt van ze over jouw apparaatje heen passen en vocht en viezigheid buiten houden. Deze speciale beschermhoesjes kan je kopen bij je audicien of online en zijn de perfecte oplossing voor als je tijdens het sporten veel last hebt van vocht of viezigheid. Zorg er wel altijd voor dat je zowel voor dat je de beschermhoesjes erom doet en daarna, je gehoorapparaat goed schoonmaakt. Op deze manier zorgt je ervoor dat het kleine apparaatje optimaal blijft werken.

Geef een reactie